Napustio novinarstvo i otvorio internet prodavnicu piva

Pivo.rs

Mladi Ljubljančanin, koji je donedavno radio kao novinar, u potrazi za, kako kaže, pametnijim poslom, otvorio je prvu internet trgovinu pivom u Sloveniji u kojoj se mogu naručiti piva domaćih, ali i najuglednijih svetskih marki.

Statistika kaže da prosečni Slovenac godišnje popije 26 litara piva, što je bio signal za Dejana Žerdina da se mane novinarskog posla.

“Kultura uživanja piva kod nas je u porastu, uz velike pivovare poslednjih je godina otvoreno i šest mikropivovara pa verujem u ovaj poslovni model, iako sam svestan da će o uspehu trgovine presuditi tržište”, rekao je Žerdin, osnivač i vlasnik internetske pivoteke “Birbox”.

Mladi Ljubljančanin, ekonomist po struci, donedavno je radio kao novinar, a kaže da se za otvaranje pivoteke odlučio tražeći neki “pametni” posao, u kome bi mogao da ostvari svoje poduzetničke ambicije.

Osim slovenačkih, nudi piva iz Belgije, Nemačke, Irske, SAD-a i drugih zemalja, uz direktnu dostavu na području Ljubljane i dostavu poštom za druge lokacije, pri čemu su moguće i stalne mesečne narudžbe uz popust, preneo je Seebiz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.