Zrenjanin – Dani piva 2017

Dani piva Zrenjanin

Dani piva u Zrenjaninu od 28. avgusta do 3. septembra

Tradicionalna zrenjaninska manifestacija „Dani piva“ održaće se, po 32. put, od 28. avgusta do 3. septembra, uz vrlo bogat muzički, kulturno-umetnički, zabavni i sportski program, kao i nekoliko novina u odnosu na prethodna izdanja manifestacije.

„Dani piva“ biće svečano otvoreni u utorak, 29. avgusta na Žitnom trgu, dok će se dan ranije, po prvi put u okviru manifestacije, organizovati simpozijum o pivu, pivarstvu i hmeljarstvu, koji će trajati do 30. avgusta. Još jedna od novina ovogodišnjih „Dana piva“ je predstavljanje jedne strane zemlje – 30. avgusta na Trgu slobode biće održana privredno-turistička, kulturno-umetnička i gastro promocija pet mađarskih gradova. Dan ranije, na istoj lokaciji, održaće se dečji karaoke festival „Soundlovers mini“, a najmlađi posetioci moći će da uživaju i u posebnom programu u okviru koga će se svakodnevno organizovati dečje predstave i edukativni programi.

Muzički program na Trgu slobode ove godine otvoriće Zrenjaninska filharmonija (31. avgust, 21 h). U petak, 1. septembra od 22 časa nastupiće Bijelo dugme, a dan kasnije, u isto vreme, koncert će održati Van Gog.

Grupa Legende prva će izaći na binu na Žitnom trgu (29. avgust, 21:15), a nakon njih, od 23 časa, legendarni gitarista Vlatko Stefanovski. U sredu će nastupiti bend Kepa & Free Spirits, predvođen bubnjarom benda SMAK, kao i novosadski sastav Griva, dok će 31. avgusta zrenjaninska publika imati prilike da čuje Lucky Cash i pankere Atheist Rap. Petak je rezervisan za nastupe Zeppelin & AC/DC Tribjut benda i Atomskog skloništa, a subota za Perpetuum Mobile Band i Gobline. Poslednjeg dana manifestacije, 3. septembra, publici će se predstaviti cover band The Gift, dok će program ovogodišnjih „Dana piva“ zatvoriti grupa Kal.

Muzički program će se ove godine održavati i u Kulturnom centru, u okviru rok festivala „Zrenjanin zove vol. 6“. U petak, 1. septembra, od 22 časa redom će nastupiti bendovi Zemljotres, Mist i Šišarke, a dan kasnije, u isto vreme, Overdrive, Empathy Soul Project i Straight Mickey and the Boyz.

Folklorni ansmabli iz zemlje i inostranstva posetiocima „Dana piva“ predstaviće se na Trgu dr Zorana Đinđića, gde će se od 29. avgusta do 1. septembra održati XV Međunarodni festival folklora „Lala“, a na istoj lokaciji svake večeri od 22 časa organizovaće se DJ žurke. Gradska bašta rezervisana je za bogat pozorišni program, stand up nastup i koncert filmske muzike, a posetioci ovogodišnjih „Dana piva“ moći će da uživaju i u akustičnim i nastupima tamburaša na obali Begeja.

Tokom manifestacije, na više gradskih lokacija, svakodnevno će se održavati mngobrojne izložbe slika, a po prvi put će biti organizovano i panoramsko razgledanje grada autobusom. „Dani piva“ imaće i bogatiji sportski program u odnosu na prethodna izdanja, pošto će ove godine biti organizovani i šahovski, košarkaški, fudbalski i vaterpolo turniri, kao i otvoreno prvenstvo Vojvodine u preferansu i turnir u rukometu na pesku, ali i XII Takmičenje u kuvanju lovačkog gulaša.

Manifestacija „Dani piva“ nastala je 1986. godine, u čast 240 godina proizvodnje piva u Zrenjaninu. Svake godine, poslednje nedelje avgusta, Zrenjanin se pretvara u pravi festivalski grad, kada svakodnevno oko 20 hiljada ljudi uživa u bogatom zabavnom, muzičkom, sportskom, ali i kulturnom programu, kao i – sada već tradicionalnom – takmičenju u brzom ispijanju piva.

FOTO: Dani piva


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’pivo_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.