Sutra počinje Arsenal Fest 07

Arsenal fest

Arsenal Fest – Anthrax, Buzzcocks, Dub FX, Thivery Corporation…

Arsenal 07 počinje sutra uveče nastupima bendova Anthrax, Buzzcocks i drugih, a posetioce festivala u Kragujevcu 23. i 24. juna očekuju i druga značajna svetska i regionalna muzička imena kakva su Thievery Corporation, Skindred, Dub FX, Ana Popović, Darko Rundek i mnogi drugi.

Hard rokeri Epilog imaju čast da otvore Main Stage, gde 22. juna sviraju legendarni metalci Anthrax, domaći Kerber i srpski Irci Orthodox Celts. Prve večeri na Garden Stage-u pored pank legendi Buzzcocks, domaćeg Ritma nereda i slovenačkog Elvis Jackson-a, nastupiće i instrumentalni rok bend Fitnes, treš metalci Alitor i Forever Storm, kao i death metal Dead Joker.

Darko Rundek u Kragujevac dolazi 23. juna sa velikim pratećim bendom na turneji “Apocalypso Now” povodom 20 godina od izlaska svog kultnog prvog albuma “Apocalypso”. U petak, druge večeri na Main-u, uz Rundeka, bluz gitaristkinju Anu Popović i eklektični Thievery Corporation nastupiće i alternativci Repetitor.

Na Gardenu-u 23. juna folk pankerima Brkovima pridružiće se metal kolege Pero Defformero, kao i kultni Bjesovi, a tu su i duhovita Zvoncekova bilježnica, stoner grandžeri Larska, kao i pankeri Pankreas i Crveni karton.

Treće večeri, 24. juna, pank legendama Goblinima pripala je čast da zatvore Arsenal Fest 07 nastupom u sitne jutarnje sate na Gardenu, gde će im prethoditi kultni Kralj Čačka, alternativni Damir Urban, čuveni Rambo Amadeus, zatim pank bendovi Bolesna štenad, Špajz i Raskid 13, kao i gotičari Electro Vampires.

Završne večeri Arsenala na Main Stage-u sviraju supergrupa Škrtice, velški metal-hiphoperi Skindred, australijska senzacija Dub FX i alternativni Kanda, Kodža i Nebojša sa Horsman Coyote-om.

Arsenal se tradicionalno održava u fantastičnim prostorima na otvorenom – u “Kneževom arsenalu” (Main Stage), bivšoj fabrici naoružanja iz 19. veka, i u zelenilom bogatoj “Zastavinoj bašti” (Garden Stage). Tu je i Explosive DJ Stage u obližnjoj rustičnoj “Čaurnici”, gde dolaze poznati didžejevi kao što su Mihai Popoviciu, Alexander Kowalski, Jeremy Refson a.k.a. Jeremy Tsunami i MarkyZ.

Novina Arsenala 07 je Demolition Stage na kome će se publici predstaviti perspektivni bendovi iz Srbije i regiona u izboru Beograda 202, Emisije “Bunt” RTS-a i portala www.noizz.rs.

Za Arsenal Fest 07 koji će biti održan 22, 23. i 24. juna pojedinačna ulaznica košta 1.300, a komplet za sve tri večeri 2.300 dinara, preko mreže Eventim.

Ulaznica se može kupiti i svake večeri na ulazu u festivalski prostor i košta 1.500 dinara. Komplet će i na ulazu koštati 2.300 dinara.

Ostala prodajna mesta:

KRAGUJEVAC – Dom omladine, TC Radnički 27.marta 19 I sprat, Info pult (kod Balkana), Dom sindikata…
ČAČAK – Neven Tours (Eventim)
KRALJEVO – Cafeteria „Flash back“
KRUŠEVAC – Cafe club „Grizzly“
POŽEGA – Cafe „Burence“
UŽICE – Kuća čaja „ZEN“
ARANĐELOVAC – Cafe „Koje Kude“
ĆUPRIJA – Cafe „Bacardi“
SMEDEREVSKA PALANKA – Punk Rock Cafe


Ostavite svoj komentar na Twitter-u:

[rotatingtweets screen_name=’pivo_rs’ include_rts = ‘1’ show_follow = ‘1’ links_in_new_window = ‘1’ tweet_count = ’10’]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.