Ex Yu Rock Fest 2017

Neno Belan na devetom Ex Yu Rock Festu u Starčevu

Deveti Ex Yu Rock festival biće održan 10. i 11. avgusta u centru Starčeva nadomak Pančeva.

Na starčevačkom Trgu neolita 10. avgusta od 21:00 sviraju pančevački rokeri Rezervni plan, Bijelo dugme tribute bend i Neno Belan, autor velikih hitova kultnih Đavola kao što su „Stojin na kantunu“, „Pričaj mi o ljubavi“, „Ostani uz mene“, „Bambina“…

Niz solo hitova poput „Sunny Day“, „Vino noći“ i „Rijeka snova“ Belan sa svojim Fiumens nastavlja i nedavnim novim albumom „Sanjaj!“, a na ovogodišnjem Ex Yu Rock Festu posetioci mogu očekivati „energičnu svirku, gomilu pozitivne energije i presjek kompletne karijere“.

Druge večeri Ex Yu Rock Festa, 11. avgusta od 21:00 nastupiće rokeri Zemljotres, pankeri Kreativni nered i Prljavi inspektor Blaža, koji ističe Starčevo kao mesto u kome je sa Kljunovima „imao neke od najluđih nastupa u karijeri“:

„Neki su bili toliko autentični da se još prepričavaju među stanovnicima Starčeva i postaju neka vrsta narodnog predanja. Zato se nadam će ovaj nastup 11. avgusta ući u novu ediciju srpskih bajki i priča za decu“, kaže Blaža.

Na Ex Yu Rock Festu do sada su svirala velika imena rokenrol scene bivše Jugoslavije, kao što su Bajaga i Instruktori, Riblja čorba, Plavi orkestar, Van Gogh, Babe, Atomsko sklonište, Hladno pivo, Pekinška patka, Ritam nereda, Valentino, Psihomodo pop, Bjesovi, Jura Stublić i Film…

Deveti Ex Yu Rock Fest biće održan u okviru manifestacije „Dani druženja“, čiji su organizatori Dom kulture, Kreativni kulturni klub, sportski klubovi i udruženja građana, uz podršku Mesne zajednice Starčevo.

Ulaz slobodan.

Foto: Tomislav Cuveljak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.