Belgrade Beer Fest 2018 na tri koncertne bine

Belgrade Beer Fest

Belgrade Beer Fest 2018 na tri koncertne bine

Najveći pivsko-muzički festival u ovom delu Evrope i ovog leta će, od 15. do 19. avgusta na Ušću, ugostiti više od pola miliona posetilaca. Kao jedan od najprepoznatljivijih turističkih brendova naše zemlje, Belgrade Beer Fest, već šesnaestu godinu ljubiteljima dobre zabave svakog leta nudi garantovan provod uz aktuelne pivske ukuse i koncerte prestižnih muzičkih izvođača iz zemlje, regiona i sveta, a sve to uz besplatan ulaz. Tokom petnaest godina postojanja ovog festivala, publika je mogla da uživa u preko 750 besplatnih muzičkih nastupa.

Posetioci ovogodišnjeg Belgrade Beer Fest-a imaće priliku da posle dvadeset godina prisustvuju nastupu dr Neleta Karajlića u Beogradu, u četvrtak 16. avgusta od 21.30 časova. Legendarni sarajevski roker najavljuje da će publika Beer Fest-a na ovom koncertu moći da čuje i stare hitove iz opusa benda Zabranjeno pušenje, kao i pesme koje izvodi sa svojim novim bendom No smoking orchestra, a popularni šoumen obećava i neka muzička iznenađenja. Drugi najavljeni bend koji će nastupiti na ovogodišnjem festivalu je beogradski alternativni sastav E-play, koji će nastupiti u subotu, 18. avgusta. Ovaj bend se posle pet godina vraća na binu Beer Fest-a na kojoj će predstaviti pesme sa novog studijskog albuma „Sloboda“. Ovi izvođači prvi su predstavljeni u okviru najava za ovogodišnji festival, a kao i svakog leta na Ušću nas očekuje veliki broj poznatih imena iz sveta muzike i odlična zabava.

Organizatori ističu da Beer Fest ima bitnu ulogu u građenju dobrog muzičkog ukusa u Srbiji, zato što nikad nije napravio nijedan kompromis koji bi ugrozio kvalitet programa, kao i činjenicu da festival komunicira 365 dana sa svojim posetiocima i prati njihove potrebe i da će kao proizvod sinergije zajedničkog rada organizatora i publike, ove godine nastati nova, treća bina koja će se zvati Alternative stage.

„Shvatili smo da dve bine nisu dovoljne za sve bendove koji zaslužuju da nastupe na festivalu, a Alternative stage će biti novo omiljeno mesto za sve ljubitelje malo tvrđeg zvuka! Glavna bina Beer Fest-a, zatim Inovation stage i treća, alternativnija bina, doneće najbolji program ikada, a za posetioce i lakše kretanje kroz festival, obogaćen novim sadržajima”, poručuje Aleksandar Srdić iz Beogradske kulturne mreže – organizatora Beer Fest-a. Oni očekuju da će nastupima koji će se odvijati u isto vreme na tri bine postići da ovogodišnji festival pruži širok izbor sadržaja za najrazličitije muzičke ukuse i atmosferu za pamćenje.

Velika podrška u organizaciji muzičkog programa festivala biće i partneri festivala, čiji broj raste iz godine u godinu i koji svojim osmišljenim nastupima i idejama, kao i brojnim zanimljivim promotivnim aktivnostima doprinose da se atmosfera sa Beer Fest-a pamti i prepričava narednih godinu dana.

Osim sjajnih vesti iz muzičkog segmenta, važno mesto i ove godine zauzima pivska ponuda u okviru koje nas očekuje najveći izbor industrijskih i craft piva iz regiona do sada, kao i piva sa preporukom iz celog sveta. Prošlogodišnje nove festivalske zone, Gostionica, Craft land i Embassy of Beer ove godine predstaviće se u još boljem izdanju, kako kažu organizatori.

Slogan „Više od festivala”, koji će Belgrade Beer Fest promovisati u narednom periodu, odnosi se na višestruku interakciju sa okruženjem, a posebno ističu da im je drago što će saradnja sa Univerzitetom biti intenzivirana kroz razmenu ideja i interakciju sa studentima. Belgrade Beer Fest je otvoren za nove ideje koje donose mladi ljudi, u pronalaženju novih načina za unapređenje promocije Srbije u inostranstvu (kao moderne zemlje, destinacije za turizam, biznis, investicije, kreativne industrije, itd).

Kroz bogatu pivsku ponudu i odličan muzički program beogradski festival piva pokazaće i ove godine da je više od festivala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.