Carstvo piva

Carstvo piva

Carstvo piva

Carstvo piva je mala firma iz Novog Sada skromnih ambicija da pokori ceo svet svojim pivima. Nastala je u januaru 2017. godine iz čiste dosade i kao prilično zakasneli akt osvete za nestanak najvećih hmeljarnika na svetu koji su se nalazila baš u Vojvodini. Vojska je krenula i trenutno bitke biju: Car, Mandarin, Despot, Harambaša i Maharadža. Taktika je da brojna vojska napada sa svih strana, različitim ukusima, neodoljivim sastojcima, čistim hmeljevima i tajnim recepturama. Još mnoge dobre stvari se kuvaju u Carstvu.
Carstvo piva

 
Naziv pivare: Carstvo piva
Mesto proizvodnje: Valjevo
Mesečni kapacitet: 3000 litara

Brendovi

CAR
Car je red ale, jačine 5,4%, 32 EBC, 26 IBU, ekstrat slada 13,87%. Pivo boje ćilibara pitko, umerene gorčine, postojane pene i srednje gaziranosti. Karakteriše ga spoj specifičnog ukusa slada i note egzotičnog voća. Car je mutno, nefiltrirano i nepasterizovano pivo, kuvano sa pet vrsta ječmenogslada i hmeljom koji daje zanimljiv ukus citrusa i tropskog voća.

MANDARIN
Mandarin je pale ale, jačine 5,25%, 15 EBC, 20 IBU, ekstrakt slada 13%. Srednje gorki, lagani, idealan za osveženje.
Mandarin je мutno, nefiltrirano, nepasterizovano pivo začinjeno je jednom od najnovijih sorti hmelja nemačkog porekla koji pivu daje svežinu i blagi ukus mandarine.

DESPOT
Despot je stout, jačine 5,77%, 129 EBC, 19 IBU, ekstrakt slada 15,14%. Specijalno tamno ale pivo sa dosta prženog ječma, slada čokoladne arome i autohtonog slovenačkog hmelja iz Savinjske doline nadomak Alpa. Mutno, nefiltrirano, nepasterizovano pivo, ima lagano telo, srednju gaziranost, kremastu penu i specifičnu gorčinu koja dolazi više od prženog ječma nego od hmelja.
Preporučena temperatura za serviranje je 10 stepeni.

HARAMBAŠA
Harambaša je Indian pale ale, snažnog tela, izuzetne gorčine i osvežavajuće arome. Prelamaju se ukusi grejpfruta i manga. Ovo jako zahmeljeno pivo (10,5 grama po litri) potiče od američke škole kraft pivarstva koja se kasnije prenela u Evropu, pre svega na ‘ostrvo’ gde je stil dobio i svog evropskog predstavnika robusnih ‘overhoped’ piva sa najrazličitijim ukrštanjima sorti hmelja nastalih na zapadnoj obali Amerike u rukama giganta u toj industriji ‘Yakima INC-a’.
Pivo odiše svežinom i aromom uz boju od 19 EBC, gorčinu od preko 60 IBU i sa jačinom od 6,8 % čini sjajan dižestiv nakon mesnog obroka.

MAHARADŽA
Maharadža je extra pale ale, jačine 5,25%, ekstrat slada 14,87%. Pivo boje ćilibara pitko, izražene gorčine, postojane pene i srednje gaziranosti. Maharadža je mutno, nefiltrirano i nepasterizovano pivo.

Vrste piva

Pale ale
Extra pale ale
Red ale
Stout
IPA

Gde popiti

Pivski zabavnik, Beograd
Točionica, Novi Beograd
Beeraj, Novi Sad
Beer shop 1, 2 i 3, Novi Sad
Pivoteka 77 1 i 2, Novi Sad
Mazut pub, Novi Sad
Mazut beer store, Novi Sad
Craft corner Gray, Novi Sad
Restoran Scarpetta, Novi Sad

Gde kupiti

Točionica, Novi Beograd
Beeraj, Novi Sad
Beer shop 1, 2 i 3, Novi Sad
Pivoteka 77 1 i 2, Novi Sad
Mazut beer store, Novi Sad
Craft corner Gray, Novi Sad

Gde probati

Manifestacije gde se okupljaju craft proizvođači pića i hrane: Novi Sad, Beograd, Bečej, Zrenjanin, Stara Pazova, Sombor, Bački Petrovac i dr.

Galerija

Kontakt

Kontakt:

Carstvo piva doo
Dušana Vasiljeva 15 Novi Sad
Tel: 062/529-529
www.carstvopiva.rs

Direktan upit: