10 opravdanja zašto pijete pivo

Opravdanja za pivo

Opravdanja za ispijanje piva

Zameraju vam da suviše često pijete pivo? Ništa zato. Pomoći ćemo vam da smislite dobra opravdanja zašto vam je to neophodno.

Kažu ljudi…

Pivo jača kosti

Pivo sadrži visoke nivoe silicijuma, koji je dobar za zdravlje kostiju.

Pivo jača srce

Pola litra piva dnevno smanjuje rizike od srčanih oboljenja za 30 procenata, jer podiže nivo “dobrog” holesterola koji sprečava da se arterije začepe.

Pivo je dobro za bubrege

Naučnici iz Finske izdvojili su pivo od ostalih alkoholnih pića, jer su otkrili da u značajnoj meri smanjuje rizik od pojave kamena u bubrezima.

Pivo jača pamćenje

U studiji iz 2005. sprovedenoj na 11.000 starijih žena pokazalo se da su žene koje umereno piju na testovima mentalnih sposobnosti postizale rezultate kao da su 18 meseci mlađe.

Pivo smanjuje rizik od raka

Portugalska studija je pokazala da mariniranje šnicle u pivu za 70 posto smanjuje karcenogene supstance, koji se stvaraju kada se meso prži u tiganju.

Pivo podiže nivo vitamina

Pivopije imaju za 30 posto veće nivoe vitamina B6 u krvi nego oni koji ga ne piju i duplo više od onih koji piju vino. Pivo sadrži i vitamin B12 i folnu kiselinu.

Pivo štiti od infarkta

Istraživači sa Harvarda otkrili su da umerene količine alkohola, uključujući i pivo, pomažu da se sprieči stvaranje krvnih ugrušaka koji blokiraju krv koja teče do srca, vrata i mozga i koji izazivaju najčešći tip infarkta.

Pivo smanjuje rizik od dijabetesa

Studija iz 2011. sprovedena na 38 hiljada sredovječnih muškaraca pokazala je da kad oni koji povremeno piju jedno do dva pića dnevno, rizik da će im se razviti dijabetes tipa dva smanjuje se za 25 procenata.
Pivo smanjuje krvni pritisak

Jedna studija u kojoj je učestvovalo 70 hiljada žena između 25 i 40 godina pokazala je da je pivo još bolje od vina u snižavanju krvnog pritiska.

Pivo produžava život

Još 2005. je otkriveno da oni koji umereno piju žive duže, jer se takvom konzumacijom alkohola smanjuje srčana oboljenja, infarkt i dijabetes.

Kažu ljudi… A ko će ga znati… Ne znaš dok ne probaš!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.